Test ve Devreye Alma

Mekanik taahhüt işlerinin en önemli ayağı olan test, ayar ve validasyon çalışmalarında ayrı bir tecrübe yaklaşımı ile aşağıda belirtilen konularda ÖZMAK teknik servis grubu  tarafından hizmet verilmektedir.
Tüm tesisat borularının testi ve özel kimyasallar ile yıkanıp temizlenmesi
Gazlı Söndürme Sistemleri oda sızdırmazlık testi
DW142 ve SMACNA standartlarında hava kanalları ve klima santralleri sızdırmazlık testi
Pompa, Fan debi ölçümü
Difüzör debi ölçümü ve ayarı
Soğutucu ve Isıtıcı batarya kapasite ölçümü
Mahaller arası fark basınç ölçümü
Hepa filtre partikül ölçümü ve verim testi
Mahal sıcaklık, nem ve basınç ölçümü
yapmak ve ölçümler ile ilgili IQ, OQ sertifikalarının yanı sıra Validasyon (PQ) sertifikalarının hazırlanıp onaya sunulması
ÖZMAK, uygulaması tamamlanmış bir projede monte edilmiş sistem elemanlarının tek tek testlerinin ve ayarlarının yapılarak devreye alma işlemini bünyesinde bulunan teknik servis grubu ile, standartlarda tarif edilen yöntem ve prosedürleri kullanarak, tüm ekipmanların ayarlarını proje değerleri ile kontrol ederek
tamamlar. Ayarlar ve testler, hassasiyet seviyesinin yüksek olması ve insan hislerindeki yanılgıyı önlemesi için kalibrasyonu yapılmış sertifikalı elektronik ölçüm cihazları ile yapılır.
Test ve ayarları tamamlanmış ve devreye alınmış bir sistemin uzun ömürlü olması ve verimli çalışması işletmede bulunan teknik bölümün işe hakim olması ile mümkündür. Bu nedenle teslim edilmiş sistemin tüm unsurlarını ve nasıl çalıştığını şemalar ile anlatan bir dosya hazırlanarak yatırımcının teknik bölümüne eğitim verilir. Teslim edilen dosyada tüm garanti belgeleri, çalıştırma talimatları, şema ve projeler ile periyodik bakım notları bulunur. Sahada tüm ekipman etiketlendiğinden verilen şemalar üzerinden takip rahat ve anlaşılır olur.
Garanti süresince, işletme ve kullanım harici hatalar sonucu oluşan tadilat ve müdahaleler, ÖZMAK teknik servisi tarafından ücretsiz gerçekleştirilir. ÖZMAK teknik servisi yıllar geçse de teslim edilmiş bir tesisin sürekli koruyucusu olmaya, bakım onarım ve müşteri şikayetine hızlı çözüm üreten bir yardımcı olmaya devam eder.

Bina Otomasyonu

Bina  otomasyon ve yönetim sistemleri, yüksek modern yapı veya villalarda, alışveriş merkezleri , oteller, plazalar, evler, hastaneler gibi endüstriyel tesislerde tesisin tipine bağlı olarak bina ısıtma sistemleri, soğutma sistemi , bina havalandırma sistemleri, jeneratör, hidrofor, VRV-VRF sistemleri, FanCoiller, VAV sistemleri( değişken hava debili) , aydınlatma sistemleri , otopark CO gaz izleme ve egzost kontrol sistemleri gibi farklı elektromekanik sistemlerin tek bir merkezden kontrolü , izlenmesi ve raporlanması için yapılan yazılımsal ve donanımsal işleri kapsayan bir sistemler bütünü olup otomasyon çeşididir.
ÖZMAK bünyesindeki teknik servis grubu ile uygulaması tamamlanmış mekanik sistemlere ait otomasyon cihazlarını itina ile saha montajını, kablo bağlantılarını yapar.
Donma termostatı, kanal tipi duyar eleman, daldırma tipi duyar eleman, dış hava tipi duyar eleman, sıcaklık kontrol termostatı, on/off damper servo motoru, oransal vana servo motoru vb.
Isıtma- Soğutma-Havalandırma Sistemleri ( Mekanik otomasyon Sistemleri)
İşletmelerin faaliyet alanına , konfor-kontrol ihtiyaçlarına, elektromekanik sistemlerine bağlı olarak, kaynakların en etkili şekilde kullanılması, raporlanması, HVAC( ısıtma-soğutma-havalandırma) mekanik otomasyon sistemi, su temin gibi mekanik sistem kontrollerinde insan faktörünü en aza indirerek, işletme maliyetlerinde tasarrufu ve tam kontrol sağlanması temel amaçtır.

Bina otomasyon Sistemi Neden Kullanılır?

  • Kontrol edilen alanlarda konfor şartlarının meydana gelmesi: mekan sıcaklığı, nemi, ışık şiddeti, hava kalitesi, kullanım su sıcaklığının ayarlanması için.
  • Rutin İşlem Kontrolleri: Günlük, haftalık, saatlik cihaz açma-kapama programlarının meydana getirilmesi cihazların sıralı çalıştırılması ile eşit yıpranma sağlanması.